top of page

Iszalag lugassor
1:20-as makett
2009
 
Az öt egymáshoz kapcsolódó lugas, az iszalag virágainak formai redukciója. A belső körben függő lekérgelt ágak folyamatos mozgásban lennének. Az eső hatására formájukat változtatva különbözően vetemednének, úgy ahogyan a növény is változik, növekedik az esővizek hatására. A virágok közötti kapcsolatot jelentő szár itt is megjelenik egy elvontabb formában. Az alapkörben felgyűlő esővíz mindig a következő lugas növényeit táplálja majd.


 
Esőnyelő
1:20-as makett
2009

 
Ez egy tér vázlata. A sugár irányú vonalak (amik élére állított kövek lesznek majd) a központi vízgyűjtőre mutatnak. A korong alakú kő alatti medencébe csorognak majd az esőcseppek. A kőkorong elhelyezésére egy optikai csalást használtam, az alatta lévő tartószerkezetre nem lehet rálátni majd az esőnyelő pereméről, ez által olyan lesz, mintha a hatalmas kőkorong lebegne vagy éppen a víz úsztatná. A kör alakú tér külső átmérője 25 m, a belső korongé 3 m lesz, a tér mélysége 160 cm, azaz szemmagasság, a középpontban állva csak a kősorok és az égbolt lesz látható.

 

Kerti pihenő (3).jpg
Kerti pihenő (2).jpg
Kút
1:20-as makett
2009

 
Ezt a munkámat a kukoricagórék szerkezete inspirálta. Az alulra fektett polírozott fémlap kibővíti a teret, ami ezáltal egy kút belső teréhez lesz hasonlatos. Úgy ahogyan az előző tervemnél, itt is sokat jelent majd a mű végleges helye, eben az esetben egy fa alá helyezeném el, és a négyzet alakú fémlapra tükröződő kép kompozíciója jelölné ki a pontos helyet. (léptékehelyes méretek: 2m x 2m x 3,4m)


 

bottom of page